Kunstenaars

Artiesten

kunstenaars

Maak hier kennis met de talenten van de Cultuurfabriek 2022!

Ondanks dat ze natuurkunde studeert kan Eva cultuur ook waarderen, ze speelt al 13 jaar met veel plezier accordeon. Na haar eerste 5 jaar klavieraccordeon gespeeld te hebben, heeft ze haar instrument ingewisseld voor een knoppenaccordeon. De accordeon is een veelzijdig instrument dat zich leent voor allerlei genres. Ze heeft haar lessen stopgezet zodat ze vorig jaar bij Prometheus een bestuursjaar kon doen, maar hoopt deze in de toekomst weer op te pakken.
Eva van der Meer
Muzikante
Sigourney Martina deelt haar verhaal doormiddel van zang en spoken-word met invloeden van R&B, Hiphop, Soul en Afrobeats.
Door haar gevoelige en persoonlijke teksten over haar jeugd, de ups en downs van het leven, familie, spiritualiteit en persoonlijke groei leer je haar snel kennen.
Sigourney Martina
Spoken word, zangeres
Ik ben Sofie Cappenberg, 22 jaar, en ik hou me naast mijn studie en bestuurswerk bezig met veel verschillende hobby’s. De laatste is dat voornamelijk haken en breien. Haken leerde ik al op een jonge leeftijd, maar breien doe ik pas sinds de eerste lockdown. Ik doe het liefst elk project wat anders, zodat ik me niet ga vervelen. Zo vindt je in elke van mijn projecten een nieuwe techniek terug.
Sofie Cappenberg
Kunstenaar
Annemarie Eijlders zit in het eerste jaar van de bachelor Film- en Literatuurwetenschappen. In haar vrije tijd creëert ze beeldend werk en poëzie geïnspireerd door de relatie tussen mensen onderling omdat er weinig dingen zo complex maar toch zo dichtbij zijn als deze relaties.
Annemarie Eijlders
Kunstenaar, dichter
Wat voor impact hebben kapitalisme en kolonialisme op de maatschappij en op individuen? Hoe zien we de doorwerking hiervan in persoonlijke levens? Dit zijn het soort vragen dat Joshua Snijders (1999) de afgelopen jaren in zijn gedichten, verhalen en spoken word stukken heeft gesteld. In september 2021 is zijn debuutbundel Tranen van een Caribiër verschenen. Met een uiteenspatting van Caribische en Nederlandse beelden, kleuren, smaken en identiteiten verkent Joshua het kruispunt van koloniaal historisch besef en mentale gezondheid.
Joshua Snijders
Dichter, spoken word artiest
Robin Bakker studeert Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Leiden. Onder de naam Ilya Blue maakt hij muziek en schrijft hij eigen liedjes op verschillende instrumenten. Momenteel is hij bezig aan zijn eerste EP “letters to some other me”, die hij binnenkort hoopt op te nemen en uit te brengen.
Robin Bakker
Zanger
Sandra Pham is een veelzijdige artiest die zich graag bezighoudt met taal, muziek en theater. Haar teksten gaan vaak over haar Vietnamees-Nederlandse identiteit, haar strijd met perfectionisme en romantische liefde. Onder de naam SANDY heeft ze afgelopen februari haar nummer all the cute boys are taken uitgebracht op Spotify. Daarnaast is Sandra bezig met haar eerste avondvullende voorstelling Binnenvetter, die in oktober in première zal gaan. Met haar veelzijdige creativiteit zal Sandra je verrassen. Foto gemaakt door: Dave van Hout
Sandra Pham
Zangeres
Dichten is voor Jeroen van Wijk een manier om emoties, maatschappelijke thema’s en abstracte theorieën of ideeën bespreekbaar te maken. Poëzie kan mensen aan het lachen brengen of helpen met het verwerken van verdriet. Het kan mensen inspireren en een vernieuwend perspectief aanbieden. Ik vind het dan ook belangrijk dat poëzie, hoe abstract het soms ook kan zijn, niet te veel in zichzelf gekeerd raakt, maar dat het voor iedereen toegankelijk blijft.
Jeroen van Wijk
Dichter
Op de foto sta ik in het Louvre, omgeven door kunst. Ik ben Fiona, naast mijn studie Frans, ben ik gepassioneerd over kunst. Kunst bekijken en maken doe ik beiden graag. Ik heb geen schilder of tekenles, maar ik oefen gewoon heel veel en met behulp van boeken of het internet leer ik nieuwe technieken. Ik ben er vanovertuigd dat iedereen kunst kan maken, met inspiratie en veel oefenen kunnen mooie kunstwerken tot stand komen!
Fiona Koper
Kunstenaar