Kunstenaars

Artiesten

kunstenaars

Maak hier kennis met de talenten van de Cultuurfabriek 2020!

Joshua Snijders (1999) is een schrijver en spoken word artiest in ‘de strijd tegen de strijd tegen de liefde.’ Joshua is geboren in ’s-Hertogenbosch, heeft tijdens zijn tienerjaren gewoond op het eiland Sint Maarten en studeert nu Nederlandse Taal en Cultuur in Leiden. Deze Nederlands-Caribische (of Caribisch-Nederlandse) dichter reflecteert op en schrijft over zowel de stad als het eiland; het samen zijn en het alleen zijn; de haat en de liefde. Hij heeft gestaan op podia zoals Woordlustig (Den Bosch), Verbalism (Rotterdam), Tapschrift Tilburg en Tapschrift Arnhem; ook deed hij mee aan de voorronde van de landelijke spoken word wedstrijd Spoken Awards in 2019.
Joshua Snijders
Schrijver, spoken word artiest
Hester studeert kunstgeschiedenis en filosofie. Ze is dol op architectuur en niet weg te slaan van haar schetsboeken. In haar tekeningen en schilderijen onderzoekt ze de positie van de geesteswetenschapper, de verhouding tussen mens en omgeving, en welke rol kunst en architectuur daarin kunnen spelen. Afgelopen jaar heeft ze de kunstprijs van Humanities Matter gewonnen.
Hester Be
schilder en tekenaar
Laurens (1996) is researchmasterstudent Arts and Culture aan de Universiteit Leiden. Hij schrijft over cultuur en filosofie, met een specialisatie in tijdservaring in cinema.
Laurens Tieleman
Schrijver
Deze twee studenten Nederlands begonnen aan het begin van de quarantainetijd een podcast voor studenten en bejaarden. In Quarantaine, Cultuur en Corona worden literaire teksten besproken en de podcast geeft Prometheanen en andere studenten een podium om te vertellen over hun corona(s)t(r)ijd. Tijdens de Cultuurfabriek 2020 zullen zij live een podcast maken, met een nog onbekende gast!
Marit Tijhuis & Roy Vlieland
Podcastmakers
Floris is 22 en studeert Chinastudies. Hij speelt piano en gitaar en schrijft poëzie en liedjes. Afgelopen jaar heeft hij onder de naam Beeldenstorm zijn eerste twee albums uitgebracht, Cultus van het leven en Jou en de waanzin. Je kan ze hier vinden.
Floris Meertens
Muzikant
Riccardo studeert psychologie en is een fervente filmmaker. Van komedie tot drama, hij vindt het allemaal mooi. Heb je aan de lange film op zijn pagina nog niet genoeg? In de livestream toont hij ook de korte film Waarom Eddie’s haar groen is.
Riccardo Tosellini
Film-maker
Dominique is 23 jaar en woont in Leiden. Ze studeert sociaal werk en in haar vrije tijd is ze een creatieve duizendpoot. Ze heeft een creatieve opvoeding gehad en is illustrator, dichter, handletteraar en maakt creatieve post! (https://www.instagram.com/slakjespost/?hl=nl)
Dominique Boormans
Ilustrator, dichter, handletteraar
Bianca Filius (1992) studeerde in 2015 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting Fine Art. Sindsdien heeft zij regelmatig werk geëxposeerd in verschillende galeries en musea. Daarnaast organiseerde Bianca exposities voor (jonge) kunstenaars in het buitenland. Als kunstenaar en fotograaf maakt, verzamelt en beschildert Bianca uiteenlopende voorwerpen die vervolgens worden gefotografeerd. Door verschillende media te combineren wordt het voor de kijker vaak onduidelijk hoe een werk tot stand is gekomen. Dit raadselachtige en vaak verwarrende aspect is wat Bianca opzoekt in haar fotografie.
Bo is 24 jaar en heeft rechten gestudeerd. Hij schrijft graag en heeft enige jaren aan het roer gestaan van Efeze, de toneelclub van Prometheus, waar hij ook meeschreef aan het script.
Bo Salomons
Schrijver
Floriske doet de master archeologie en doet dit jaar voor de tweede keer mee met de Cultuurfabriek. Haar schilder- en tekentalent heeft ze ontwikkeld bij de Academie der Kunsten, een samenwerking tussen de universiteit Leiden en de Hogeschool der Kunsten Den Haag.
Floriske Meindertsma
Schilder en tekenaar
Matthijs is naar Nederland gekomen om Filmregisseur te wordn. Hij komt uit Sint Maarten maar heeft Nederlandse ouders en neemt dat mee in zijn films. Hij houdt van mensen; hun trekjes, hun culturen, en vooral de relaties van mensen. Hij bestudeert de emoties van hemzelf en anderen en vertelt dan zijn verhalen met een camera.
Matthijs Mazereeuw
Film-maker
Lisette studeert Pedagogische Wetenschappen en houdt van gevoelige liedjes. Afgelopen jaar zong zij voor de Cultuurfabriek "When We Were Young". Ook dit jaar zingt ze weer, én legt ze uit waarom ze voor dit nummer heeft gekozen.
Lisette Neeleman
Muzikant
Claire is 21 jaar en studeert Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en Kunstgeschiedenis. Ze is een autodidact in het schilderen van portretten, maar leerde al jong om goed te kijken van haar schilderende moeder. In haar schilderijen komen haar twee studies samen omdat ze zoekt naar de essentie van mensen.
Claire The
Schilder